TOPTRIP

Az első osztályon ilyen piperét kapsz  

2016. március 25. - toptrip

 

A turista osztályon sokszor örülünk, ha ételt és italt kapunk. Van, ahol az alkohol is már extra juttatásnak számít. Arról persze nem is beszélünk, ha fapados légitársasággal utazunk, ott a mogyoró és a víz is fizetős. Ezzel persze semmi baj, hiszen nem fizetünk prémium árat az élményért. Valójában a fapadosoknál nem is az élményért fizetünk, hanem hogy olcsón eljussunk A-ból B-be.  A business, vagy első osztályon utazók a kényelmesebb ülés (ami akár ággyá is alakítható), a finomabb ételválaszték (akár a fedélzeti séf által) és az egyéb kényelmi szolgáltatások mellett piperecsomagot is kapnak. 

Lássuk be, nem ezekért az apró fogkefés tasakokért fizetnek az utazók magasabb árat, de attól még a szolgáltatás szerves részét képezik. Az ajándékoknak meg mindenki örül, pláne ha a kis szetteket az utazás után is fel lehet használni.  Pipere toplistánk:

Általában egy fogkefe, fogkrém, zokni, szemtakaró, füldugó van az alapcsomagban. Cipőkanál, hidratáló krémek, borotvaszett, parfüm, íróeszköz és mentolos cukor is előfordul. Sőt, valahol még pizsamát is kapunk.

 

A Turkish Airlines hosszútávú járatain, a turista osztályon is kapunk kis csomagot, amiben még egy papucs is van. Amilyen piszkot hagynak maguk után az emberek, nem csodáljuk, hogy erre szükség van. A vászon papucs azért kevés lett volna azon British Airways utasoknak, akik egy tócsában lépkedtek, miután a minap elöntötte a fedélzetet egy eltört vízcsap.

A divat és szépségmárkák nagy lehetőséget látnak, hogy a termékeiket egy jól fizető közönség körében is népszerűsítsék. Egy kis luxus, exkluzivitás és a hosszú úton utazókat rá lehet venni, hogy a duty free-ben is ezeket a termékeket vásárolják. Sokszor olyan krémeket lehet a gépen kipróbálni, amik még nincsenek az üzletekben. Kiváló lehetőség ez a termék összekapcsolásra. Amiért a légitársaságok a márkáktól pénzt is kapnak.  

Az Emirates a Bvlgari-val karöltve készített 16 különböző pipere táskát, amiben a márka ikonikus parfümje is benne vannak. Ha nem használjuk el a fedélzeten, remek karácsonyi ajándék lehet belőle.  

Philipe Starckot még nem kérte fel egyik légitársaság sem, de ő azért készített egy pipere csomagot. Mivel sokat utazik, így biztosan zavarta, hogy, amit kap, azt inkább otthagyná a gépen. Így a luxus, a design és az ajándék szentháromságra fejlesztette ki a szettjét. 

A legjobb piperét az ANA japán légitársaságon találjuk. Mini Samsonite Cosmolite bőröndökbe csomagolják a szokásos holmikat. Az utazás végén ez kiváló tartója lesz apróbb kameráknak, töltőknek, kábeleknek. Akár csak ezért a neszesszerért is hajlandóak lennénk első osztályon utazni. 

A kemény bőröndök miniatűr verzióit használták más légitársaságok is. A Rimowa és a Tumi bőröndgyártó cégek már korábban beléptek a reptéri neszesszerek világába.

 

A Qatar légitársaság az első osztályon utazó gyerekekre is gondol. Nekik Spongyabobos tatyó jár játékkal és kifestővel, míg szüleik Dior és Ferragamo luxus termékekkel mulathatják az időt.

 

 

Az Etihad tradicionális elemekkel dekorálta a kis szütyőket, amik akár divatkiegészítőként is megállják a helyüket. 

Neszesszer történelem

Az egész repülős neszesszer őrület az 1950-es évek Amerikájában kezdődött el. A repülés aranykora volt ez, amikor a gépek már az óceánon is át tudtak repülni. Az utasok kiöltöztek a hosszú útra, gourmet menüket kaptak és dohányozhattak is. Akkoriban a repülés rajongói a saját ágyneműjükkel, párnájukkal és takarójukkal, valamint neszesszerükkel szálltak fel a gépre. Ez tarthatatlan volt egy idő után, így a légitársaságok ezeket felvették a fedélzeti szolgáltatások közé. Ingyen biztosították a kényelmi szolgáltatásokat, majd erre egy külön iparág is épült.

 

Repülőjegy foglalásért ide kattints!

Viszont ne feledd, ezeket a helyes kis táskákat csak hosszútávú járatokon adják a business vagy first osztályon. Csak előre akartunk szólni, hogy ne érjen csalódás, ha a Budapest-London Wizzair járaton nem kapsz ilyet.

A bejegyzés trackback címe:

https://toptrip.blog.hu/api/trackback/id/tr278493418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása