TOPTRIP

9 szálloda, amit sztárok irányítanak

2016. május 13. - toptrip

Nem mindegyik híresség akar felvágni azzal, hogy milyen luxus csodák tartoznak a portfóliójukhoz. Hajók, családi házak, nyaralók, repülőgépek, luxusautók szerepelnek a listákon. Több sztár a szállodaiparban is erősen jelen van, de a vendégek többsége arról nem tud, hogy kik is a irányítanak a háttérből. Ezek a szállodák nem hivalkodók, legalábbis nem a hírességekről szólnak, viszont minden luxust megadnak a vendégnek. És persze termelik a pénzt a sztároknak.

1. Hotel: Clarence, Dublin, Írország

Tulajdonos: Bono

A U2 frontemberének természetesen Dublinban van szállodája, ami számára a szent város. Egy klasszikus, de fiatalos hangulatú, színes díszítésű hotel a város bárokkal népszerű részében.

 

 

2. Hotel: The Greenwich Hotel, New York, USA

Tulajdonos: Robert De Niro

Robert üzleti vénája híres, ő a Nobu japán luxus étteremlánc egyik tulajdonosa. Andy Vajna jóbarátja a budapesti Nobu megnyitásakor járt nálunk. A New York-i szálloda 88 szobájának egyikébe szinte lehetetlen szobát kapni. A hotel Manhattan egy hangulatos részén található és inkább néz ki magánklubnak, mint hotelnek.

 

3. Hotel: Palazzo Versace Luxury Hotels, Queensland, Ausztrália; Dubai, Egyesült Arab Emirátus

Tulajdonos: Donatella Versace

Csilivili csillárok, barokkos elegancia, túlzó fényűzés és luxus jellemzik a Versace házakat. Donatellának két hotelje is van: egy Ausztráliában és egy másik Dubaiban. Mindegy melyikben szállsz meg, úgy fogod magad érezni, mintha Versaillesban lennél a díszes mozaik csempékkel, drága kelmékkel, márvánnyal és antik kiegészítőkkel.

 

 

4. Hotel: Mission Ranch Hotel, Carmel, Kalifornia

Tulajdonos: Clint Eastwood

Carmel városa a kaliforniai San Franciscotól három órára található a Csendes óceán partján délre. A ranch-jellegű szálloda több épületből áll. Nyugis, csendes, a legelőin birkák pihennek. A hotel éttermében friss tengeri halakat szolgálnak fel. A western filmek hőse a terület felvásárlásával megakadályozta, hogy egy sűrű lakónegyedet építsenek itt fel. Zárójelben jegyezük meg, hogy Carmel polgármestere is ő volt pár éven keresztül, így a papírmunka biztos egyszerűbben ment. Clint saját háza is a közelben van, így a hollywoodi cowboyt elég gyakran lehet látni a ranchon.

5. Hotel: Bedford Post Inn, New York, USA

Tulajdonos: Richard Gere

Richard Gere a filmjeiben általában luxus hotelekben lakik. Gondoljunk csak a Micsoda nőre és a Beverly Willshire luxus hotelre, ahol a lakosztályában az ominózus jelenete volt Julia Roberts-sel. Lehet ez adta az ihletet neki, hogy Manhattantől egy órányira egy kényelmes, kellemes kis luxus hotelt nyisson. Sztárok, üzletemberek kedvelt helye a hétvégeken, ami egy country-klubhoz hasonlít leginkább.

 

 

6. Hotel: Bob Marley’s Marley Resort & Spa, Nassau, Bahamák

Tulajdonos: Bob Marley családja

A Marley család háza akár zarándokhely is lehetne Bob és a rasztafári kultúra követőinek. A kis, 16 szobás szálloda jó pénzt hoz a konyhára a Bahamák fővárosában, ami a tengerparton  található. Folyamatosan szól a reggie zene, a személyzettől pedig elvárás a raszta haj.

 

7. Hotel: Blancaneaux Lodge, San Ignacio, Belize

Tulajdonos: Francis Ford Coppola

A Keresztapa rendezője először a 80-as években járt az aprócska karibi szigeten. Azonnal szerelmes lett az esőerdőbe, a csillogó tengerpartba és építtetett magának egy nyaralót, ahova a családjával minden nyáron ellátogatott. Aztán megnyitotta a szállodáját is, ahol 20 villa található vízesésekkel és pálmafákkal.

 

 

8. Hotel: Hotel Rival, Stockholm, Svédország

Tulajdonos: Benny Andersson

Az ABBA sikere után Benny Anderssonnak valamit kezdeni kellett az idejével és persze pénzével. A svéd fővárosban nyitott egy szállodát. Nem is akármilyet. A szobában párna-menün választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbb párnát, de magunkhoz ölelhetünk egy a szobához tartozó plüssállatot is. Mindegyik emeleten van egy kávézó sarok, ahol a vendégek haverkodhatnak. Nem csoda, hogy szükség van a párna menükre a koffeines társalgások után.

 

 

9. Hotel: Tucker’s Point Hotel & Spa, Bermuda

Tulajdonos: Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones

Michael és Catherine nem csak a botrányaikról híresek, hanem a vállalkozói szellemükről is. 1998-ban egy szálloda recepcióján találkoztak először, amikor Mr. Douglas épp golfütőket cipelt. Innen egyenes út vezetett ahhoz, hogy házasságuk után saját szállodát nyissanak. A hollywoodi őrület a hotelben nem érződik, bár sztárokkal azért lehet néha találkozni, mert mindentől távol esik ez a luxus golf-szálloda.

 

Írtunk már korábban is érdekes hotelekről. A legjobb víz alatti hotelek listáját itt találod

Szobákat és repülőjegyeket, akár ezekbe a hotelekbe itt foglalhatsz. További inspirációt az utazáshoz itt találsz.

Forrás 

A bejegyzés trackback címe:

https://toptrip.blog.hu/api/trackback/id/tr448713710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása