TOPTRIP

Beleszerettem ebbe a szicíliai szállásba

2016. július 13. - toptrip

Nem a szállás számít, nem is az úti cél, hanem maga az utazás. Na persze, ezt a sémát rengetegszer hallottuk. Én nem így gondolkodom. Az utazás sokszor nyűgös és hosszadalmas, ha nem a megfelelő módon vagy emberekkel utazol, akkor keserves részét képezi az utazási élménynek.

A desztináció adottságai miatt utazunk egy bizonyos helyre és sokszor a fő élményt maga a szállás nyújtja. Nem kell feltétlenül méregdrága hotelnek lennie, de legyen különleges, egyedi. Persze belátom, hogy sokszor az egyediség sokba kerül. Ez a hosszú felvezetés ahhoz kellett, hogy megmagyarázzam (talán magamnak is), hogy miért lettem szerelmes a neten böngészve ebbe a szíciliai szállodába.

 1.jpg

A Monaci Delle Terre Nere butik szálloda Szicíliában az Etna lejtőinél található. Európa legnagyobb aktív vulkánja már magában óriási élményt nyújt, pláne ha minden reggel ezt látod a szobádból, titkon bízva abban, hogy egy kicsit majd prüszköl és kitör, amíg ott tartózkodsz. Persze, csak finoman, hogy nyugodtan ihasd a limonádéd a medence mellől, miközben a forró vörös lávát szemléled. Van valami romantika abban, hogy olyan helyen szállsz meg, ami akár még „veszélyes” is lehet.

 tannico.jpg

A hotel 19. századi fő épületében 20 szoba találhat. Körülötte farm terület és néhány egyedi lakosztály. A 16 hektáros biofarmon olívabogyó ligetek, citrusok és szőlő lugas található. A medence a Földközi-tengerre néz.  A régi nemesi kúria modern, sőt kortárs elemekkel van tarkítva, ami igazán különleges atmoszférát eredményez.

 21528.jpg

A szobák rusztikusak, a vulkáni lávakövekből falakat építettek, natúr kőpadló van, sok-sok természetes, megmunkálatlan faanyag, amik über-stílusos bútorokkal és modern, letisztult kiegészítőkkel keverednek. Mindegyik szoba a málló pompájával és saját identitásával elvarázsolja a látogatót. Már a környék szerzetesei is felfigyeltek a hely sugárzó energiájára. Romantika, ármány és varázslat jelenik meg modern köntösben. A klasszikus freskók olasz design darabokkal párosulnak, a rusztikus falak letisztult sikkes bútorokkal.

 16318.jpg

A lassú-főzés, helyi borok, a hotel területén termett zöldségek és gyümölcsök exkluzív gasztró élményt nyújtanak. Az étteremben sajnos csak a hotel vendégei fogyaszthatnak.

 16310.jpg

Mit szólnál egy Etnás napfelkelte nézéshez a hotel keleti teraszán vagy csillagnézéshez a medence körül egy profi csillagkutatóval. Egy aperitif a bárban, miközben egy szaxofonos a Keresztapa zenéjét játssza? De akár egy főzőtanfolyamon is részt vehetsz, ahol a séf bevezet a helyi tésztagyúrás rejtelmeibe. A tenger irányában esténként szabadtéri mozizás van, másnap reggel pedig a fűszerkertben szedheted a növényeket az aznapi ebédhez.

dsc7965_0.jpg


A fantasztikus szállást nehéz szívvel hagyja el a látogató, pedig Szicília rengeteg szépséget tartogat. A hegyi kisfaluk, Catania halpiaca, a világörökségi Noto völgy vagy az Alacantra szoros és Palermo is számos kincset tartogat. Érdemes bejárni az ezerarcú szigetet, ehhez segítséget itt találsz. De magyar idegenvezetővel is körbe járhatod a szigetet úgy, hogy a körutazás után még pihenhetsz is Sziciliában. 

Ha mégsem néznéd ezeket meg és csak a szálloda területén maradsz, mi nem fogjuk felróni neked. Ha szabad szobákat keresel a díjnyertes és kitüntetett hotelben, akkor vedd fel a kapcsolatot az utazási iroda munkatársaival.

Olasz gasztronómiai inspirációt ezen a linken találsz. Repülőjegyeket pedig itt érdemes foglalnod.  

A bejegyzés trackback címe:

https://toptrip.blog.hu/api/trackback/id/tr58883330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása