TOPTRIP

Top 5 látnivaló Máltán

2016. szeptember 16. - toptrip

Málta nem egy nagy sziget, de van mellette egy kisebb és egy egészen mini sziget is, így három szigetet tudsz meglátogatni egy utazás alkalmával, ráadásul az időjárás még ősszel is nagyon kellemes. 

5729366223_0253d823fc_z.jpg

Összegyűjtöttük Nektek a TOP 5 látnivalót, ami nekünk nagyon bejött Máltán:

9412234241_19eab72cba_z.jpg

1. MARSAXLOKK

A helyi buszokkal szinte minden megközelíthető Máltán, csak arra kell figyelni, hogy jókor legyünk jó helyen és ne legyen nagyon tele a busz (nem mintha erre bármilyen hatással lehetnénk), különben nem áll meg a sofőr! Ha ezen az akadályon keresztül vergődtünk, eljuthatunk Marsaxlokkba, egy helyes kis kikötővárosba, ahol stílusosan hasonlóan van lefestve az összes kishajó a kikötőben. Érdemes a parton sétálni egyet és közben kifigyelni a legszimpatikusabb éttermet, ahol friss halat kóstolhatunk.

fishing_boats_at_marsaxlokk_1_6800123674_resize.jpg

malta_birotimardorottya08.JPG

2. POPEYE FALU

A Popeye falu egy nagyon mókás és aranyos hely, főleg ha gyerekkel érkezünk, vagy ha valaki felnőttként jön, de megmaradt a gyermeki énje! Itt forgatták Robin Williams-szel az 1980-as Popeye filmet, gyakorlatilag a filmnek készült a falu valódi épületekkel, berendezéssel. Van itt iskola, kocsma, főtér, de láthatjuk Olga házát és a kikötőt is. Mindenhova be lehet menni, ki lehet próbálni, souvenir shop is csábít, illetve lehet hajókázni, sőt vízi ugráló alkalmatosságokkal is el lehet ütni az időt. 



3. VALLETTA

Málta fővárosa, a világörökségi Valletta egy nagyon hangulatos város köves kis utcákkal, fasoros terekkel, kávézókkal és a tenger mindössze egy kinyújtásnyira van. Sok kis utcába bekukkantva a mélykék víz kacsintgat vissza a házak mögül. Érdemes megnézni a Szent János-társkatedrálist, Málta legnagyobb és leghíresebb templomát, mely egyben a római katolikus egyház egyik leghíresebb barokk székesegyháza is.

5729366429_e8b35a7373_z.jpg

grandmaster_s_palace.jpg

malta_birotimardorottya07.JPG

4. MÁLTA NEMZETI AKVÁRIUM

Kicsit kiesőbb helyen van, de érdemes ellátogatni Qawra-ra, Málta Nemzeti Akváriumába! Kicsi, de sok izgalmas látnivaló van itt, a legszuperebb egyértelműen a cápás, rájás nagy medence, aminek a belsejében át tudunk sétálni egy üveg folyosón keresztül. Általában nincsenek sokan, így nyugodtan el lehet időzni és gyönyörű fotókat lehet készíteni. A mélytengeri kirándulás után pedig érdemes kiülni az akvárium teraszára és megvárni a naplementét, csodálatos élmény!

85260-malta-national-aquarium.jpg

 

5. GOZO, COMINO

Nálam rendszeresen elviszi a pálmát a hajókirándulás, hiszen így olyan helyekre lehet eljutni, amit egyébként nem lát az ember. Máltáról hajóval egész gyorsan el lehet jutni a már említett mini szigetre, a gyönyörű vízű, sziklás kis Cominóra. Itt egy kellemes csobbanás után visz is tovább a hajó Gozóra, ahol akár városnéző busszal is körbemehetünk.

vittoriosa_marina.jpg

Szerintem érdemes, mert így eljutunk a fantasztikus Azúr ablakhoz, ami a sziget másik végén helyezkedik el. Az Azúr ablak egy majdnem 100 m magas, természetes sziklaképződmény, de szándékosan se lehetett volna ilyen szépet építeni helyette. Láttam itt bátor búvárokat is, akik az ablak melletti Kék Lyukban és a Generális-szikla környékén merültek – nagyon izgalmas lehetett nekik!

malta_birotimardorottya02.JPG

+1 HELYI FESZTIVÁLOK

Mivel a következő dolog amiről mesélni szeretnék, az egy esemény, így csak +1-ként került fel a listára, hiszen ez egy időszakos látnivaló. Nekünk nagy szerencsénk volt, hiszen pont Mária ünnepkor voltunk Máltán és a reptér melletti falucskában, Luqaban épp kezdődött az ünnepi felvonulás.

malta_birotimardorka10.JPG

Az utcák díszbe borulva, a főtérre hatalmas arany oszlopok kitolva és a helyi lakosok nagy része felvonult a maga kis hangszerével folyamatosan játszva az ünnepi dalokat. A vonulást követően nappali fénynél beindult a tűzijáték! Nagyon meglepődtünk, mi még csak esti fénynél láttunk tűzijátékot, de valamennyire így is látszódott. Különleges élmény volt, az biztos!

5729368657_8b54e692bd_z.jpg

Nálad mi került a TOP 5-be Máltán? Mesélj!

Ha még nem jártál Máltán, de kedvet kaptál, akkor ezen a linken további ötleteket és segítséget találsz az út megszervezéséhez. Ha nem csoportosan mennél, hanem önállóan, akkor repülőjegyeket ezen a linken keress. 

Akár hajóval is eljuthatsz Máltára egy Földközi tengeri hajóút során. Ezen a hajós programon egy napot tölt a hajó Valettában, majd indul tovább a környék kikötőibe. 

 

Fotók: Bíró-Timár Dorka, VisitMalta

A bejegyzés trackback címe:

https://toptrip.blog.hu/api/trackback/id/tr1411712851

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Máltai kisokos - Használati utasítás a Földközi-tenger legjobb szigetéhez 2016.09.17. 19:33:58

Molnár Péter Van egy szigetekből álló kicsi ország a Földközi-tenger közepén. Apró kerekítési hiba az őt körülölelő tengerhez képest, mégis évszázadok óta ügyesen őrzi stratégiai pozícióját. Szinte mindenkinek a lovagrend jut először eszébe, ami...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása