TOPTRIP

3 nap Rómában - első alkalommal

2016. október 02. - toptrip

Rómába nagyon sokan visszatérő vendégek, hiszen azonnal magába bolondítja az embert, így szinte mindenki megfogadja, hogy „na, ide visszajövök még!”

dsc_0233_resize.JPG

Kis idő elteltével pedig valóban vissza is térnek sokan, mivel Róma mindig tartogat újabb látnivalókat, meglepetéseket, programokat. Az út egész megfizethető és az időjárás is szuper egészen ősztől tavaszig.

Nyáron azért nem érdemes menni, mert egyrészt nagyon meleg van városnézéshez, másrészt rengetegen vannak és a látnivalók alig látszódnak a hömpölygő tömegtől.

dsc_0059_resize.JPG

Aki első alkalommal érkezik, feltétlenül látnia kell a következőket: az izgalmas Vatikánt, a Szent Péter-bazilikát és a legfelső pontjáról a kilátást, a Vatikáni Múzeumot (bent a Sixtus-kápolna), Colosseumot (bár számomra ez volt a legkevésbé érdekes az összes látnivaló közül), a gyönyörű Trevi-kutat, a lenyűgöző Pantheont, a híres Spanyol lépcsőt, és a mesés Angyal-várat.

masolat_dsc_0152_resize.JPG

dsc_0510_resize.JPG

Ezek közül érdemes már itthonról előre megváltani interneten a jegyet: Vatikáni Múzeum és Colosseum (a Colosseummal egy jegyen van a Fórum és a Palatinus). 

dsc_0491_resize.JPG

Számítani kell rá, hogy Rómában annyira sűrűn van érdekesség, hogy első nap hihetetlen lassan halad az ember, mert minden sarkon, sőt minden második méteren meg kell állni, csodálkozni és fotózni!

dsc_0241_resize.JPG

dsc_0010_resize.JPG

Ami belefér a kötelező körök mellett a 3 napba és tényleg érdemes megnézni, az a Campo de’ Fiori piac. Sok-sok színes fűszer, zöldség, gyümölcs és persze 30-40 féle szárított paradicsom varázsol el és ember legyen a talpán, aki nem vesz itt semmit!

Az olasz gasztronómiáról itt olvashatsz bővebben, ínycsiklandozó fotókkal. 

Ha valaki szereti a cicákat, akkor ne hagyja ki az Argentína téren lévő cica otthont. A megmaradt és megőrzött romok között él elképesztő mennyiségű macska várja a kedves turisták simogatását, udvarlását. Néhány önkéntes gondozza és eteti őket, így mint az urak élnek a cirmosok a birtokba vett téren.

dsc_0265_resize.JPG

Néha jó letérni a főutakról és a kisutcákban hagyni, hogy eltévedjünk egy kicsit. Sok ház belső udvarába is be lehet kukucskálni. Lehet látni régi kis műhelyeket nyitott ajtóval ahol az idős bácsik barkácsolnak vagy éppen művészi alkotásokon ügyködnek. Ilyenkor lehet igazán bepillantani a római mindennapokba.

dsc_0015_resize.JPG

Ami totálisan addiktív, az az olasz kávé! Érdemes helyi kis kávézót választani, ahol 1-2 EUR-ért olyan kávét adnak minden nap, hogy a mennybe kerül tőle az ember azonnal.

dsc_0534_resize.JPG

Természetesen kötelező az olasz pizzát, tésztát is megkóstolni. Az étterem választásnál is fontos körültekintőnek lenni, akár jó előre utána nézni hova fog menni az ember, például tripadvisoron. Mi a La Montecarlo nevű helyet választottuk és baráti áron degeszre ettük magunkat isteni, papírvékony tésztájú pizzával. Érdemes a Tevere folyón átsétálva a Trastevere negyedben is keresni egy helyes kis éttermet.

dsc_0531_resize.JPG

Egy varázslatos hétvége után úgy érzi az ember, hogy igazából csak egy kis ízelítőt kapott Rómából és bőven van még itt átélni való, így vagyok ezzel én is, lassan el is kezdem nézegetni a repülőjegyeket a második alkalomra, második kalandra!

Rómába akár tengerjáró hajóval is lehet érkezni, de akkor csak egy napot töltünk a városban. Vannak azonban onnan induló Földközi tengeri hajóutak, így a pár napot meg is lehet hosszabbítani egy kis pihenéssel. 

Ha elutaznál Rómába és nem akarsz mindent Te magad szervezni, érdemes egy utazási irodát megkeresni a szállásokért, repjegyért és programokért. Ha meg inkább csoporttal utaznál, akkor meg pláne! 

 

Fotókat késztette: Bíró-Timár Dorottya

A bejegyzés trackback címe:

https://toptrip.blog.hu/api/trackback/id/tr1111761593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása