TOPTRIP

Top 13 látnivaló Izraelben

2016. október 25. - toptrip

Izrael egy aprócska ország a Földközi tenger partján, amely több ezer éves történelemmel, kiváló gasztronómiával és hihetetlen természeti jelenségekkel rendelkezik. A hírekben általában nem ezt az oldalát látod az országnak, és habár sokakat a politikai csatározások elriasztanak, mi megmutatjuk az ország igazi arcát és 13 okot adunk, hogy miért érdemes Izraelbe látogatni. 

img_3145.jpg

  1. Jeruzsálem óvárosa

A főváros három világvallás központja. Az óváros ódon macskaköves utcái, a bibliai helyszínek és a jeruzsálemi spirituális hangulat nem csak a vallásos látogatókat varázsolják el.

 


  1. Tel Aviv

A nap 24 órájában pörög az ország gazdasági központja: Tel Aviv. A Bauhaus építészet remekei, a végeláthatatlan strandok, a kiváló éttermek és szórakozóhelyek nem csak a fiatalok kedvenc helyei.

 

  1. Jaffa

Az ókori kikötő város egy részén még most is dolgoznak a kutatók, hogy fényt derítsenek a környék múltjára. Tel Aviv szomszédságában a tenger mellett a zegzugos utcákban kiváló kis éttermek, művészeti galériák várnak. Ha itt jársz, ne felejtsd el kipróbálni a shaksukát, az arab lecsót.

 2093_1.png

 

  1. Zichron Yaakov

Az ország legnagyobb bortermelő vidéke, amit 1882-ben alapítottak. A palántákat és a bor szakértőket Franciaországból exportálták. A városka hangulatos kis múzeumokkal, történelmi házakkal és kiváló borászatokkal.

israel-wine-tour-01.jpg

 

  1. Názáret és a Galilei

A keresztény zarándokok egyik fő helyszíne Názáret, Jézus szülővárosa. A bazilikát 1964-ben a Pápa avatta fel, amely az első útja volt a Szentföldön. A közelben található Galilei tenger, a világ legalacsonyabban fekvő édesvízű tava olíva fákkal, eukaliptuszokkal és tölgyfákkal van körülvéve.

 

  1. Safed

Izrael legmagasabban fekvő városa, amely a Kabala szülőhelye. Művészek százai költöztek a spirituális óvárosba, ahol a macskaköves utcákon középkori zsinagógák és modern művészeti galériák vannak.

 

israelsssafed.jpg

 

  1. Caesarea

Nagy Heródes alakította át a föníciai part menti várost az ókori világ egyik legnagyobb kikötőjévé. Palotákat, templomokat és hippodromot építtetett. Ma az antik amfiteátrum várja a látogatókat, amely a legrégebben megmaradt római-kori színház a Földközi térség keleti részén.

 
caesarea.jpg

 

  1. Akko

A Világörökség része, amelyet már időszámításunk előtt megemlítettek az egyiptomi dokumentumok. A keresztes hadjáratok alagútjai, törökfürdők és homokkő építmények átvészelték a hódító keresztes hadakat, az ottomán harcosokat, de még Napóleon sem tudta bevenni a várost.

 acre.jpg

 

  1. Mitzpe Ramon

A Ramon kráter fantasztikus látványa tárul a látogató elé az 500 méter átmérőjű üres krátér felett, amely a bolygó legnagyobbja. A Negev sivatagban található, ahol sok tevével találkozhatunk.

 

 

  1. Masszada

A zsidó történelem egyik legfontosabb emlékhelye a magaslaton található erődítmény. Tetejéről fantasztikis kilátás van. Mozaikköves római fürdők, Heródes hálom emeletes palotájának maradványai, raktárszobák, ősi víztározó és zsinagóga is van.

 

masada2_air_itamar.jpg

 

 

  1. Eilat

A Vörös tenger partján található üdülőváros remek hely a kikapcsolódásra. Búvárkodni, delfinekkel úszni, a sivatagban tevegelni vagy éppen a dzsipszafarizás a legizgalmasabb programok.

 eilat.jpg

  1. Holt tenger

A világ legalacsonyabb pontja felér egy wellness központtal. Sokan csak megmártóznak és lebegnek a föld legsósabb vizében, de a tó menti hoteleken érdemes pár napot csak a kikapcsolódásra szánni.

 

 

  1. Haifa

Az ország északi részén található festői szépségű városban található a Bahai kertek. A világörökség része és a város legfőbb látnivalója nem csak a csodálatos kertek miatt lesz nagy élmény, hanem gyönyörű kilátást is biztosít a városra és a kikötőre.

   

israel-haifa-bahai-shrine-and-gardens.jpg

 

Ezeken kívül érdemes megnézni még azt az 50 érdekességet Izraelről, ami ilyen sokszínűvé teszi az országot!

A jeruzsálemi piacról már korábban írtuk, olvasd vissza a cikket ezen a linken!

Az ország felfedezéséhez önállóan is nekivághatsz, repülőjegyeket és szállásokat itt érdemes nézned, de ha csoportosan magyar idegenvezetővel utaznál inkább, akkor ezt a novemberi programot ajánljuk figyelmedbe! További információt és utazási ajánlatot az országról ezen a linken találsz

 Fotók forrása: israel.travel

A bejegyzés trackback címe:

https://toptrip.blog.hu/api/trackback/id/tr7611764089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása