TOPTRIP

James Bond inspirálta az első Halottak napi felvonulást Mexikóban

2016. október 30. - toptrip

A Halottak napi felvonulás kellős közepébe csöppenünk Daniel Craig-gel az utolsó James Bond filmben a Fantom visszatérben. Varázslatos felvonulás, színes áradat, csontvázak mindenhol. Nekünk is azonnal kedvünk támadt Mexikóvárosba utazni és részt venni a következő parádén. Azonban a film előtt ilyen felvonulás nem volt a mexikói fővárosban. Tegnap a James Bond film hatására megrendezték az elsőt. 

5760.jpg

A városvezetés számított rá, hogy a helyiek és a látogatók is részt kívánnak majd venni ezen a milliók által csodált eseményen, így idén először megrendezték a felvonulást.A mexikói turisztikai hivatal vezetője, Lourdes Berho azt mondta, hogy 135 000 látogatóra számítottak a valódi parádéra. Sőt, olyan díszletek és jelmezek is szerepeltek, amiket a James Bond filmben használtak. 

james-bond-spectre-day-of-the-dead-sequence.jpg

Óriási csontváz bábuk és több, mint 1000 színész, táncos és akrobata vett részt a felvonuláson talpig jelmezben tegnap délután.

Tradícionálisan a mexikóiak családi körben tartják a halottak napját november 1-jén és 2-án. Kis oltárakat állítanak a halott családtagjaik fotóival és kedvenc tárgyaival, ételeivel. Kimennek a temetőbe és piknikeznek, énekelnek, isznak és beszélgetnek a síroknál. Azt gondolják, hogy ezen a napon a holtak ismét velük vannak. Így egy évben egy napra együtt lehet a család újra. Vannak olyan városok, ahol illatos virágszirmokat szórnak a bejárati ajtó elé, hogy a szellemek megtalálják a haza vezető utat.

3500.jpgReuters/Ginnette Riquelme

diadespectre640.jpgReuters/Carlos Jasso

stream_img_2.jpgReuters/Carlos Jasso

 

Miért utazzunk Mexikóba? Mexikóban mindenki megtalálja a számításait. Kedvcsinálónak összegyüjtöttünk a fentieken kívül néhány indokot, hogy miért utazz Mexikóba egy korábbi blogbejegyzésben

Spanyol, Észak-amerikai és tradícionális mexikói kulturák keveredése teszi ezt az országot ideális úticéllá. A világ egyik legszínesebb pezsgő országa az egyik legjobb konyhával is bír. Ha a maja emlékek, a fergeteges karneválok és a tenger türkizkékje nem lenne elegendő indok a csomagolásra, ne felejtsük el az azték romokat és buja dzsungeleket, a földalatti tavakat és a luxus hoteleket. 

stream_img.jpgReuters/Carlos Jasso

Tehát irány Mexikó! Repülőjegyeket és hotelt itt érdemes keresned. Ha egyedül nem mersz nekivágni, szervezetten is útnak indulhatsz, hogy felfedezd az Azték Mexikót és nyaralj Acapulcoban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toptrip.blog.hu/api/trackback/id/tr5811915207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása