TOPTRIP

Mennyit fizetne egy 0 csillagos hotelért?

2016. december 18. - toptrip

A hagyományos hotelek és lakáskiadók is rengeteg újdonsággal jönnek elő, hogy kibillentsék az utazót a komfort zónájából vagy éppen valami különleges élményt adjanak neki. Lehet iglu hotelben éjszakázni 0 fokban, vagy fémlapokból összerakott tákolmányban, egy régi repülőgépben, netán egy függőágyon a strandon. A természetbarátok és a kempingezők most egy új szobatípust próbálhatnak ki: a fal nélkülit!   

located-6463-feet-above-sea-level-the-null-stern-sits-in-the-middle-of-the-swiss-alps-it-costs-about-210-a-night.jpg

A nulla csillaggal "jutalmazott" hotelszoba a svájci Alpokban található. A nulla csillagra annyira büszkék, hogy így nevezték el a hotelt is: Null Stern - the only star is you!. Egy hegyi tisztáson egy pár négyzetméteres alapon egy franciaágy található, mellette éjjeli szekrény és lámpa. Az Alpok havas szirtjei adják a falakat, bár az éjszakai fagyoktól azok nem fognak megvédeni. Az itt megszállók valójában a 0-nál sokkal több csillagot kapnak: egy tiszta éjszakán az egész tejút és kozmosz a fejük felett van.  

but-like-a-normal-hotel-room-service-in-the-form-of-a-personal-butler-comes-to-guests.jpg

A szabadtéri hotelszobában nincs wc és fürdőszoba. A vendég választhat, hogy a természet lágy ölén intézi el éjszaka a dolgát vagy 5 percet sétál a legközelebbi lakott település nyilvános mosdójáig. Mindezt éjszakánként 60.000 Ft-ért. Az üzemeltetők örülhetnek, hiszen már 2017-re alig lehet szabad éjszakát találni. Hamarosan a 2018-as szezont kezdik értékesíteni. 

 

he-stays-in-a-nearby-cabin-which-is-where-he-gets-dressed-.jpg

A szobához jár egy inas, aki 24 órán át rendelkezésre áll. Ő egy közeli pajtában lakik, ahonnan a vacsorát és reggelit szállítja a szobába. A gyógynövény teát nem tudjuk hogyan tartja forrón mire odaér az ágyhoz, de ez ne is a mi bajunk legyen. 

zero_star_hotel_landversion_butlerservice_2016_08a_cc_82_c2_a9null_stern0.jpg

2000 méter magasan lenyügöző panorámát kapsz és valójában ennél szebb kilátásod egyik hotel szobából sem lesz Svájcban. Rossz idő esetén az utolsó percben is lemondhatod a szobát (kötbérmentesen). 

it-offers-panoramic-of-the-mountains-and-the-stars-at-night-switzerland-becomes-the-hotelhesays.jpg

A hotel szoba egy művészeti installáció része volt. A svájci Graubünden kantonban található Safiental-ben több kortárs, szabadtéri installációt is lehetett az elmúlt években látni. Az ágy annyira megtetszett a helyi turisztikai képviseletnek, hogy meglátták benne az üzleti lehetőséget.

Mi kipróbálnánk nyáron egy éjszakára! És te? 

 

zero_star_hotel_landversion_2016_12a_cc_82_c2_a9null_stern0.jpg

Ha az összkomfortot fontosabbnak tartod, ezen az oldalon keress szállodákat és repülőjegyet! Utazási inspirációból sohasem elég

 

Úticélok, amik a következő hónapokban érdekelhetnek: 

Szilveszter Lisszabonban      Karib tengeri hajókázás       Riói karnevál

A bejegyzés trackback címe:

https://toptrip.blog.hu/api/trackback/id/tr3412047907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása