Hihetetlen emberi tornyok

2016. október 21. - toptrip

Sport, kultúra és szenzáció egyben. Ezek jellemezték a spanyolországi Castells-ben megrendezett versenyt, ahol emberek egymás vállára állva próbálnak minél magasabb tornyokat létrehozni.

Tovább

Ezek Lisszabon legjobb kilátóhelyei

Portugáliában az a jó, hogy közel van, de mégis mediterrán, urbánus, de mégis ott a tenger, elegáns, de mégis megfizethető. Lisszabonban az időjárás télen is kellemes, turistából nincs annyi, mint a főszezonban és a város mégis nyitva áll.

Ha repülővel érkezel a városba, akkor érdemes ablak mellett ülni, mert egy városnézésen vehetsz részt a landolás előtt. Ha csak a középső vagy a folyosó melletti ülés jutott (vagy azt preferáltad), akkor húzd fel a legjobb cipődet és irány a hét hegy egyike.

Lélegzetelállító miradouro-kat fogsz találni város szerte. A magasból lenézve pedig látni fogod ahogy a helyiek a mindennapjaikat élik. Ha a túracipő kimaradt volna a bőröndből, akkor pedig a belváros tetőteraszos bárjaiba érdemes felnézni, persze szigorúan csak lifttel.

Ha a várost madártávlatból szeretnéd megnézni, mi ezeket a kilátókat ajánljuk:

lxdayview17_gf15_copy.jpg

Tovább

Miért menjünk Mexikóba?

Spanyol, Észak-amerikai és tradícionális mexikói kulturák keveredése teszi ezt az országot ideális úticéllá. A világ egyik legszínesebb pezsgő országa az egyik legjobb konyhával is bír. Ha a maja emlékek, a fergeteges karneválok és a tenger türkizkékje nem lenne elegendő indok a csomagolásra, ne felejtsük el az azték romokat és buja dzsungeleket, a földalatti tavakat és a luxus hoteleket.

Mexikóban mindenki megtalálja a számításait. Kedvcsinálónak összegyüjtöttünk a fentieken kívül néhány indokot, hogy miért utazz Mexikóba:

top-4-places-mexico_jpg_znxvnf.jpg

Tovább

3 nap Rómában - első alkalommal

Rómába nagyon sokan visszatérő vendégek, hiszen azonnal magába bolondítja az embert, így szinte mindenki megfogadja, hogy „na, ide visszajövök még!”

dsc_0233_resize.JPG

Kis idő elteltével pedig valóban vissza is térnek sokan, mivel Róma mindig tartogat újabb látnivalókat, meglepetéseket, programokat. Az út egész megfizethető és az időjárás is szuper egészen ősztől tavaszig.

Nyáron azért nem érdemes menni, mert egyrészt nagyon meleg van városnézéshez, másrészt rengetegen vannak és a látnivalók alig látszódnak a hömpölygő tömegtől.

Tovább

Beleszerettem ebbe a szicíliai szállásba

Nem a szállás számít, nem is az úti cél, hanem maga az utazás. Na persze, ezt a sémát rengetegszer hallottuk. Én nem így gondolkodom. Az utazás sokszor nyűgös és hosszadalmas, ha nem a megfelelő módon vagy emberekkel utazol, akkor keserves részét képezi az utazási élménynek.

A desztináció adottságai miatt utazunk egy bizonyos helyre és sokszor a fő élményt maga a szállás nyújtja. Nem kell feltétlenül méregdrága hotelnek lennie, de legyen különleges, egyedi. Persze belátom, hogy sokszor az egyediség sokba kerül. Ez a hosszú felvezetés ahhoz kellett, hogy megmagyarázzam (talán magamnak is), hogy miért lettem szerelmes a neten böngészve ebbe a szíciliai szállodába.

 1.jpg

Tovább

Melyik felhőkarcolóról fotózzuk New Yorkot?

Egy New York-i városlátogatásból nem maradhat ki egy felhőkarcoló meglátogatása. Ha New York-ba utaznál önállóan vagy akár csoportosan, ezekből a kilátókból nézheted meg a várost felülről.

p1080716_640x480.jpgKilátás az Empire State Buildingre és a One World Observatoryra a Top of the Rock kilátóból. Fotó: Balázs utazik

Tovább