Félelmetes a világ legmagasabb hintája

2016. augusztus 01. - toptrip

A Nevis hinta nemcsak Queenstown leghíresebbje, de még nem is Új-Zélandé. Ez a világ leghíresebb hintája.

phoca_thumb_l_ajh_1853.jpg

Tovább

Beleszerettem ebbe a szicíliai szállásba

Nem a szállás számít, nem is az úti cél, hanem maga az utazás. Na persze, ezt a sémát rengetegszer hallottuk. Én nem így gondolkodom. Az utazás sokszor nyűgös és hosszadalmas, ha nem a megfelelő módon vagy emberekkel utazol, akkor keserves részét képezi az utazási élménynek.

A desztináció adottságai miatt utazunk egy bizonyos helyre és sokszor a fő élményt maga a szállás nyújtja. Nem kell feltétlenül méregdrága hotelnek lennie, de legyen különleges, egyedi. Persze belátom, hogy sokszor az egyediség sokba kerül. Ez a hosszú felvezetés ahhoz kellett, hogy megmagyarázzam (talán magamnak is), hogy miért lettem szerelmes a neten böngészve ebbe a szíciliai szállodába.

 1.jpg

Tovább

Melyik felhőkarcolóról fotózzuk New Yorkot?

Egy New York-i városlátogatásból nem maradhat ki egy felhőkarcoló meglátogatása. Ha New York-ba utaznál önállóan vagy akár csoportosan, ezekből a kilátókból nézheted meg a várost felülről.

p1080716_640x480.jpgKilátás az Empire State Buildingre és a One World Observatoryra a Top of the Rock kilátóból. Fotó: Balázs utazik

Tovább

Fantasztikus videó Új-Zélandról! Mi azonnal indulnánk!

Ha ez a videó nem csinál kedved Új-Zélandhoz ezen a héten, akkor semmi! Fülig ér a szánk, ahogy nézzük az extrém kalandokat. Bungee jumping, homokszörf, vadvízi evezés, óriáslabda, vízesések, canopy pálya, helikopterezés és persze hobbitházak. 

Ha Hobbitföldre tervezel utazást, az európai téli hónapokat ajánljuk inkább, mert akkor a világ déli felén remek idő lesz. Az utazást érdemes előre megtervezni és Új-Zéland mindkét nagy szigetét bejárni. A repülés akár 24 óra is lehet, de ha átszállással repülsz Ázsián keresztül, akkor néhány országot még kipipálhatsz a bakancslistádon. 

Tovább

Ezek az idei legjobb utazós fényképek

Ezek lettek a világ legjobb utazási fényképei idén a National Geographic szerint. Megmutatjuk, hogyan élheted át Te is ezeknek a helyeknek a varázsát! 

A Hong Kong-i Anthony Lau lett a National Geographic Év Utazási Fotósa. Több ezer beküldött képből az övét választotta a zsűri, amely Kína Belső Mongólia Autonóm régiójában készült egy lovasról, amint az a hóban hajtja az állatokat. A nyertes képért egyhetes jegesmedve fotós szafarit kap a fényképész.  

national-geographic-travel-photographer-of-the-year-2016-winners-1-577b5b29c5aa7_880.jpgAnthony Lau

Utazz a kép helyszínére: Kína és Hongkong csodái 

Tovább

Bordeaux, nem csak foci turistáknak

A 2016-os foci Európa bajnokság egyik francia helyszíne Bordeaux. Június 14-én, MA este 18 órakor a városi stadionban játszik Magyarország és Ausztria, majd a negyeddöntő is itt lesz július elején. A város, amely a Világörökség része, világszerte híres borairól és gasztronómiájáról, ünnepi eseményeiről ismert.

reference_g022_credit_vincent_bengold_800x532.jpg

Tovább