Top 5 látnivaló Máltán

2016. szeptember 16. - toptrip

Málta nem egy nagy sziget, de van mellette egy kisebb és egy egészen mini sziget is, így három szigetet tudsz meglátogatni egy utazás alkalmával, ráadásul az időjárás még ősszel is nagyon kellemes. 

5729366223_0253d823fc_z.jpg

Tovább

Beleszerettem ebbe a szicíliai szállásba

Nem a szállás számít, nem is az úti cél, hanem maga az utazás. Na persze, ezt a sémát rengetegszer hallottuk. Én nem így gondolkodom. Az utazás sokszor nyűgös és hosszadalmas, ha nem a megfelelő módon vagy emberekkel utazol, akkor keserves részét képezi az utazási élménynek.

A desztináció adottságai miatt utazunk egy bizonyos helyre és sokszor a fő élményt maga a szállás nyújtja. Nem kell feltétlenül méregdrága hotelnek lennie, de legyen különleges, egyedi. Persze belátom, hogy sokszor az egyediség sokba kerül. Ez a hosszú felvezetés ahhoz kellett, hogy megmagyarázzam (talán magamnak is), hogy miért lettem szerelmes a neten böngészve ebbe a szíciliai szállodába.

 1.jpg

Tovább

Melyik felhőkarcolóról fotózzuk New Yorkot?

Egy New York-i városlátogatásból nem maradhat ki egy felhőkarcoló meglátogatása. Ha New York-ba utaznál önállóan vagy akár csoportosan, ezekből a kilátókból nézheted meg a várost felülről.

p1080716_640x480.jpgKilátás az Empire State Buildingre és a One World Observatoryra a Top of the Rock kilátóból. Fotó: Balázs utazik

Tovább

Fantasztikus videó Új-Zélandról! Mi azonnal indulnánk!

Ha ez a videó nem csinál kedved Új-Zélandhoz ezen a héten, akkor semmi! Fülig ér a szánk, ahogy nézzük az extrém kalandokat. Bungee jumping, homokszörf, vadvízi evezés, óriáslabda, vízesések, canopy pálya, helikopterezés és persze hobbitházak. 

Ha Hobbitföldre tervezel utazást, az európai téli hónapokat ajánljuk inkább, mert akkor a világ déli felén remek idő lesz. Az utazást érdemes előre megtervezni és Új-Zéland mindkét nagy szigetét bejárni. A repülés akár 24 óra is lehet, de ha átszállással repülsz Ázsián keresztül, akkor néhány országot még kipipálhatsz a bakancslistádon. 

Tovább

Ezek az idei legjobb utazós fényképek

Ezek lettek a világ legjobb utazási fényképei idén a National Geographic szerint. Megmutatjuk, hogyan élheted át Te is ezeknek a helyeknek a varázsát! 

A Hong Kong-i Anthony Lau lett a National Geographic Év Utazási Fotósa. Több ezer beküldött képből az övét választotta a zsűri, amely Kína Belső Mongólia Autonóm régiójában készült egy lovasról, amint az a hóban hajtja az állatokat. A nyertes képért egyhetes jegesmedve fotós szafarit kap a fényképész.  

national-geographic-travel-photographer-of-the-year-2016-winners-1-577b5b29c5aa7_880.jpgAnthony Lau

Utazz a kép helyszínére: Kína és Hongkong csodái 

Tovább