TOPTRIP

Ezerarcú Portugália

2016. november 30. - gybala

Az ország eldugott látnivalóit a lakói ismerhetik a legjobban - egy Magyarországon tanuló portugál diák ezt a 10 különleges, nem megszokott helyet ajánlja Portugáliában.   

  1. Pitões das Junia – Geres nemzeti park – Észak Portugália

A Serra do Geres nemzeti park Portugália északi részén található, Spanyolországgal határos és általában a turisták jól bejáratott útvonalából kiesik. Itt lehet igazán megismerni a valódi portugál életet, főleg ha Pitoes das Junia faluját vesszük irányba. Az apró település szinte elbújik a hegyek ormai között, az idő lelassult, sőt talán meg is állt itt.pitoesdasjunias_adilsonfaltz.jpg

  

  1. Tavira – Algarve- Dél Portugália

Portugália legnépszerűbb idegenforgalmi régiója az Algarve tengerparti szakasz. Itt érdemes Tavirát felkeresni, amely pár kilométerre fekszik a spanyol határtól. A csodálatos kisvárosban, amely talán a régió legszebbje, hangulatos nosztalgia fogadja a látogatót. Ilyen volt a tengerparti régió egy letűnt korban, a hangulatos kis házaival, fehér templomokkal és persze a csodálatos tengerparttal.

 

 

  1. Comporta – Alentejo – Dél Portugália

Kíváncsi vagy a titkos tengerparti helyre, ahova a lisszaboniak mennek a hétvégén? A titok nem annyira titok persze, de sok külföldivel nem fogsz itt találkozni. Az Alentejo partszakaszt kedvelik leginkább a helyiek, ez egy turista mentes övezet még egy darabig…

  

 

  1. Berlengas sziget – Közép Portugália

Berlengas egy apró sziget Peniche falu partjai mellett az óceánon. A sirályok és tengeri madarak is nagyon kedvelik a sziklás szigetet, csak úgy mint a halászok, akik kis hajóikkal megpakolva térnek vissza a szárazföld halpiacára. Őket az apró kristálytiszta vízű öblökben és barlangokban lehet látni. A sziklasziget visszarepíti a látogatókat a kalózok kalandos korszakába

8ac783d24ae43f8d0369733a7c01e218.png

8db546f54f45ecba17695fb07a75e1b0.png

 

   

  1. Piódão – Közép Portugália

Az ország kellős közepén lévő terület neve Piódão. Kanyargós, kusza utakon lehet ide eljutni a völgyek és hegyek között. Nem könnyen megközelíthető, de aki megérkezik annak tátva marad a szája. A barna kőházak egymás mellett szorosan sorakoznak, ablakaik kontrasztosan fehérre vannak festve. A falu központjában a kis templom romantikus díszeleg, tökéletes hely a fényképezésre. Talán ez Portugália legszebb faluja.

 

  

  1. Douro völgy

Sokan látogatnak el Portóba. A többségük meg is kóstolja a híres portói borokat, de csak kevesen hajóznak vagy vonatoznak a folyó mentén a Douro völgyig. Itt találhatóak Portugália leghíresebb borászatai. Bűn kihagyni ezt a vidéket. A világörökséghez tartozó régiót legalább egy napra érdemes felkeresni Portóból. Ha egy éjszakát ott alszik az utazó, a szőlőtőkék között nézheti meg a mediterrán naplementét miközben a friss termést kóstolgatja.  

duoro_valley.jpg

  

  1. Almourol kastély – Ribatejo – Közép Portugália

Sokak kedvenc portugál kastélya ez. A Ribatejo régióban található, amely híres a helyi étel specialitásairól. Ha erre jársz, feltétlenül látogass el a kastélyba egy kis középkori portugál hangulatért.

almourol1.jpg

 

  1. Pedro de Moel – Közép Portugália

A portugálok nagyon szoros kapcsolatot ápolnak a tengerrel. A víz mellett lakni és nézni az Atlanti óceán hatalmas hullámait, ahogy azok a sziklákhoz csapódnak a végeláthatatlan homokos partok mellett, minden nap különleges élmény. A legjobb hely a hullámok pásztázására S. Pedro de Moel világítótornya a sziklán. Ennél többet nem is kell erről mondani.

fe513f3969ac762ee14c0c3be24463ce.png

 

  1. Észak Portugália

A régióban számos hangulatos, jó állapotban lévő kisváros található. Érdemes biciklivel bejárni a környéket, megkóstolni a helyi ízeket. Ponte de Lima az egyik leghangulatosabb város északon, amely a városon keresztülmenő hídról kapta a nevét. A helyi bulik hangulatosak, a virágfesztivál az ország egyik legnagyobb eseménye.

ponte_de_lima.jpg

 

 

  1. Serra da Estrela – Közép Portugália

A kontinentális Portugália egyetlen valódi hegye a Serra da Estrela. Ide jönnek azok a portugálok, akik életükben először szeretnének havat látni. De azok is ezt a környéket keresik fel, akik szeretnek kirándulni a gránit sziklák között vagy túrázni a vadabb tájakon, ahol a magasság miatt harapni lehet a levegőt és még csobbanni is lehet hegyi patakokban. 40f50f6c021f329b980322d646f122e3.png

 

Ezek voltak a Magyarországon turizmust tanuló portugál diák, Tiago Veloso kedvenc helyei. Tiago reméli, hogy a hagyományos látnivalókon kívül ezeket is felkeresik majd a turisták.

Ha kíváncsi vagy Portugáliára, ezen a körutazáson a kötelező helyszínek mellett, eldugott látnivalókat is megtapasztalhatsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://toptrip.blog.hu/api/trackback/id/tr7212117415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása