TOPTRIP

A rózsaszín tenger - egy instagrammer álma

2016. december 22. - toptrip

A Yucatán-félsziget keleti partján található ez a vibráló rózsaszínű laguna. Las Coloradas, az egykori sópárló település Mexikó egyik még kevésbé felkapott kincse. A Ría Lagartos Bioszféra területén a rózsaszín minden árnyalata megtalálható. A vízből sókupacok emelkednek ki, ezekhez jönnek még a bárányfelhők, amik visszatükrőzödnek. Olyan, mintha egy mesekönyvben járkálnánk. Minden instagrammer álma itt fényképezkedni! 

@karenfdzb

A víznek természetesen ilyen a színe, nincs benne mesterséges festék. Vörös planktonból és sósvizű rákokból viszont annál több. Ezek az organizmusok varázsolják a tájat ilyenné. Ahogy a sós tározókban a víz elpárolog, a rózsás színkoncentráció erősebb lesz, így a víz is vörösebbé válik. Egyébként a flamingók tolla is azért lesz rózsaszín, mert ilyen rákokat esznek, amiknek magas a beta karotin tartalma.

2016-ben a "kvarc rosé" volt az év színe a Pantone szerint, így az év utolsó napjaiban ennek a tónusait idézzük fel az Instagram segítségével. Íme a rózsaszínű Mexikó

@ fercabrera27

@fabio_c_rodrigues

@elvakntu

@pattylinage_

@missviriri

@enriquefz

@louisemrg

@louisemrg

 A közkedvelt nyaralóhelyekről, Cancunból és Playa del Carmenből is bő három óra alatt lehet ide eljutni. 

Mexikóban rengeteg látnivaló van. Nézz körül az antik romok, a dzsungelek és varázslatos tengerpartok között!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toptrip.blog.hu/api/trackback/id/tr4112067743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása