TOPTRIP

Ebbe a templomba járnak a spanyol gördeszkások

2016. február 03. - OkosanTudatosanPrecízen

Az észak-spanyolországi Asturias tartomány Llanera településen 1912-ben Szent Barbarának emeltek templomot. A templom az évek alatt folyamatosan pusztult, a hívők elmentek, a templom nagyon rossz állapotba került. Egy isteni szikrának köszönhetően, egy csapat gördeszkás, a Church Brigade és a Red Bull egy online pénzgyűjtő akció segítségével új életet lehelt Isten házába.


extra-1.jpg

exterior.jpg

Az épületből egy gördeszka központ lett, amit Kaos Templomnak neveztek el. A padok kikerültek, a főhajóban ma félcsövek vannak. A kántor dalait a deszkások trükkjeitől vagy a bömbölő magnóktól különben sem lehetne hallania.

p-20151210-00583_news.jpg

 

A mennyezet és az az oldalfalak szentképei helyén egy kortárs művész Okuda San Miguel graffiti festményei vibrálnak. Kicsit olyan, mintha egy pszichedelikus világba léptünk volna be. A geometrikus neon-színű alakzatban felfestett koponyák, állatok és emberi arcok úgy váltakoznak mintha egy kaleidoszkópot forgatnánk a kezünkben. Ilyen lenne a vatikáni Sixtusi-kápolna streetart stílusban?

 

 

Mit gondoltok? Jó ötlet volt egy pusztulásnak ítélt templomot gördeszkás parkká alakítani?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toptrip.blog.hu/api/trackback/id/tr548357148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása