TOPTRIP

A háztetőkön biciklizik

2016. február 05. - OkosanTudatosanPrecízen

„Az a célom, hogy ne essek le az épületekről!” – mondta a skót Danny MacAskill, aki Gran Kanária szigetén bicajozott végig a háztetőkön. A biciklivirtuóz a Cascadia videóban bemutatja a sziget fővárosának, Las Palmasnak a színes házait és leginkább azok lapos tetőit. Végig teker a léceken, kis utcák felett ugrik át a levegőben, néha beleakad a száradó, tiszta ruhába, egyensúlyozik a párkányokon, majd a legvégén az óceánban landol.

danny_macaskill_2015_gran_canaria.jpg

A videó nézése közben még annak is izzad a tenyere, akinek nincs tériszonya. Danny azért választotta a spanyol szigetet, mert az napos, nem úgy mint otthona, Skócia. "A színes házak jól mutattak a kamerán. A helyiek segítőkészek voltak, a legtöbben felengedtek a tetőre is" - mondta a trükkök után. Az idősebb nénik biztos nem sejtették, hogy mire készül a srác. Összesen 40 házat nézett meg, végül 15 tető volt alkalmas a kerekezésre.

A technikailag legnehezebb jelenet az utolsó volt, amit El Roque-ban vettek fel. Egy építkezés állványairól frontális szaltóval ugrott be az óceánba. Ettől a jelenettől kicsit tartott, de a forgatás során nem sérült meg. A végén alig akart kimászni a langyos vízből.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toptrip.blog.hu/api/trackback/id/tr368357120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása