TOPTRIP

A 10 legjobb víz alatti hotelszoba

2016. március 02. - toptrip

Mindegyik hotelben az a közös, hogy a víz a meghatározó elemük. A szállodai szobák legtöbbje a víz felszíne alatt van, körülötted halak és néhol cápák úszkálnak. Ha nem szokványos hotelszobára vágysz, akkor ezeket ajánljuk:

1.       Hotel H2O, Manila

A Fülöp-szigeteki szálloda habár nincs víz alatt, mégis olyan érzésünk lehet. A 25 négyzetméteres szoba falainak teljes hosszában és szélességében akvárium található. Lefekvés előtt még vethetünk egy pillantást az ágy és a fürdőkád mögötti korallokra és színes tengeri halakra.

Ára: 1 éjszaka 2 főre reggelivel 31 000 Ft.

www.hotelh2o.com  

 

2.       Utter Inn, Vasteras, Svédország

Az aprócska svéd szállás nyáron a leghangulatosabb. Művészeti projektként készült a tipikus svéd házikó, amely egyike a világ legszokatlanabb szállóinak. Az épület itt nem egy akváriumban van, a halak szabadon mozognak a természetes lelőhelyükön. A szobához nem vezet út, a parttól egy kilométerre található, ahova gumicsónakkal szállítanak. Félpanziós ellátás esetén a vacsora hajón érkezik. A szobához tartozó csónakkal el lehet menni kirándulni a közeli lakatlan szigetekre is.

Ára: 1 vagy 2 éjszaka félpanzióval 2 főre 110 000 Ft  

visitvasteras.se/en/actor/hotell-utter-inn/

 

  1. Resort World Sentosa – Equarius Hotel

A szingapuri szálloda a mesterségesen felépített Sentosa szigeten található. Itt van a világ legnagyobb tengeri akváriuma, amely egyik medencéjének oldalában húzódnak meg a lakosztályok.  A felső szinten pezsgőfürdő található, alul a hálószobából pedig kilátás a tenger élővilágára. A szobában van egy süllyesztett kád is, ahonnan 50 000 tengeri élőlény csodálható meg.  

Ára: Lakosztály 2 főre 1 éjszakára reggeli nélkül 560 000 Ft

www.rwsentosa.com/Homepage/HotelsAndSpa/EquariusHotel

 

  1. Conrad Maldives Rangali

A szálloda Ithaa éttermében 5 méterrel a felszín alatt csodálatos tengeri panoráma mellett étkezhetünk. Egy jelentősebb összegért az éttermet át szokták lakosztállyá alakítani.

Ára: A legolcsóbb luxus lakosztály 260 000 Ft-ba kerül 2 főre reggelivel.

conrad_hilton.jpg

ithaa_undersea_restaurant_conrad_maldives.jpg

conradhotels3.hilton.com/en/hotels/maldives/conrad-maldives-rangali-island-MLEHICI/index.html

 

  1. Atlantis The Palm Dubai

Egy intim és romantikus éjszaka az ikonikus dubaji szálloda víz alatti lakosztályának egyikében varázslatos lehet. Választhatunk a Posszeidon és a Neptun lakosztályok közül, ahol padlótól plafonig üveg van,előttünk a lagúna gazdag élővilágában gyönyörködhetünk.

Ára: 2 éjszaka 2 főre a luxuslakosztályban étkezéssel, személyi edzővel, delfinúszással, aquapark belépővel: 4 millió forint.

 

 www.atlantisthepalm.com/hotel-rooms/signature-suites/signature-suites-underwater

 

6.       Manta Resort, Zanzibar

A hotel a Zanzibárhoz tartozó Pemba szigeten található, 4 méterrel az óceán alatt. Éjszakánként az ablak alatt megbújó UV lámpáknak köszönhetően tintahalakat és foszforeszkáló vízi állatokat lehet csodálni. A tanzániai úszó szobában gyerekek nem szállhatnak meg. A felső részen nappali és konyha, a víz alatt pedig a hálószoba van, ahova meredek lépcsőn kell lemászni.

Ára: All inclusive ellátás 1 éjszakára 2 főre 350 000 Ft.

www.themantaresort.com

 

7.       Mile Low Club, Karibi-tenger

 

A Mile Low Club (mérföld-mély klub) egy luxus tengeralattjáró, amely a Karibi-tengeren szállítja privát vendégeit éjszakánként 84 millió forintért. Drága, de az árban benne van a három fős legénység (kapitány, séf, személyi asszisztens), pezsgős reggeli és rózsaszirmos fürdőzés is.

Ára: A teljes tengeralattjáró legénységgel éjszakánként 2 főre 84 millió Ft.

www.oliverstravels.com/caribbean/anywhere/lovers-deep/

 

  1. Underwater Disc Hotel, Dubai - tervezés alatt

Egy lengyel építészcég mutatta be ezt a vízalatti szálloda koncepciót, ahol a vendégek a mély alvás mellett a tenger élővilágát is élvezhetik a 21 lakosztály egyikében. A "Deep Ocean Technologiával" megvalósuló hotel úgy néz ki, mint egy űrhajó. A szobákban panoráma ablak lesz kilátással a Perzsa öbölre. Az ablakokba különleges lámpákat és a makrófotózáshoz használt szenzorokat szerelnek be, hogy a vendégek a halak legapróbb részleteit is megvizsgálhassák. 

 

www.deep-ocean-technology.com/home/projects/underwater_hotel.html

   

  1. Poseidon Undersea Resort, Fiji – tervezés alatt

 

13 éve tervezik ezt a hotelt, amely a világ első víz alatti üdülőjeként eredetileg 2008-ban nyílt volna meg. Azóta 150 000 utazó iratkozott fel a várólistára, így ha egyszer megnyílik, hosszú évekig nehéz lesz itt szobát kapni. Egy csodálatos lagúnában 12 méterrel a víz felszíne alatt tervezik kialakítani a 25 lakosztályt, valamint az éttermet, bárt, konditermet és egy víz alatti esküvői kápolnát is. Az étteremben falatozás közben, egy gombnyomásra a halakat is megetethetjük majd.

 Ára: a tervek szerint fejenként éjszakánként 1500 $ lesz egy lakosztály ára.

poseidon_fiji_terv1.jpg

poseidon_fiji_terv2.jpg

www.poseidonresorts.com

 

  1. Radisson Blu Hotel, Berlin

A német főváros elegáns szállodájának lobbijában egy óriási akvárium található 1500 hallal. A 25 méter magas AquaDom belsejében egy átlátszó lift szállítja a vendégeket a szobájukba. A halakat naponta etetik, alkalmanként 8 kg haltáppal és 3-4 búvár tisztítja az üvegfalat. A komplexum része a Sea Life központ is.  

Ára: Sztandard szoba 2 főre 1 éjszakára reggeli nélkül 47 000 Ft.

www.radissonblu.com/en/hotel-berlin

 

+1 Golden Nugget Hotel, Las Vegas

A szerencsejáték fővárosában található szálloda szobáinak közelében nincs akvárium, még tengeri kilátás sem. Viszont a hotel medencéjének közepén van egy hatalmas tartály tele halakkal és cápákkal. Ennek a közepén pedig van egy csúszda, amit a szálló vendégei használhatnak.

Ára: 1 éjszaka 2 főre reggeli nélkül 25 000 Ft.

golden-nugget-slide-through-shark-tank.jpeg

golden_nugget1.jpg

www.goldennugget.com/lasvegas/

További érdekes toplistás cikkeket találsz a blogon. Szobák foglalásához kattints ide.  

A bejegyzés trackback címe:

https://toptrip.blog.hu/api/trackback/id/tr608366778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása