TOPTRIP

Ilyen pólót vegyél, ha nem beszélsz külföldiül

2016. április 18. - toptrip

travel-shirt-iconspeak-world-11.jpg

Kerültél már olyan helyzetbe utazáskor, hogy nem tudtad elmondani "külföldiül", hogy mit is szeretnél? 

Mi már igen és habár először vicces volt kézzel-lábbal mutogatni, rajzolni és acitivity-t játszani, de a végén nem mindig sikerült célt elérni. Élménynek persze szuper volt az idegen nyelvet nem beszélő külföldiekkel kommunikálni így. 

Három svájci srácnak is hasonló élménye volt Vietnamban, amikor lerobbant az autójuk. Egy kis papírra rajzolták le, hogy a karburátorral van probléma. Ilyen esetből több is akadt nekik, így egy péntek esti italozás közben kitalálták az ICONSPEAK koncepciót. Egy egyszerű pólóra 40 univerzális ikont rajzoltak fel. Probléma esetén csak rá kell mutatni az egyikre és máris világos mindenkinek, hogy mit kell tenni. 

travel-shirt-iconspeak-world-15.jpgFotók forrása 

A projektjük neve zseniális, szuper angol szójáték. Az "I can speak", vagyis tudok beszélni angol megfelelőjében egy betűt megváltoztattak és így lett Icon speak, vagyis ikonokkal beszélgetés.

travel-shirt-iconspeak-world-4.jpg

Az ikonok kombinált mutatásával, akár bonyolultabb eseteket is el tudnak magyarázni. Ilyenekre gondolunk:

- Túl érett gyümölcsöket ettem, hasmenésem lett. Hol tudok nedves törlőkendőt vásárolni?

- A szobámban egy csótány rohangál. Van rovarirtó szerük?  

- Dieselt töltöttem a benzines bérautóba. Hol tudom kiszívatni?  

 travel-shirt-iconspeak-world-12.jpg

Hasonló mutogatós könyveket már láttunk éles helyzetben is. Itt fotókra lehet rábökni, hogy mit is szeretnénk. A pólókkal egy aprócska probléma van. Egy darab nem lesz elég egy több hetes utazáshoz. A kirándulás után nem biztos, hogy célt érünk el azzal, hogy a szennyes zsákból vesszük elő az izzadt, piszkos pólót és azon mutatjuk meg, hogy homárt szeretnénk vacsorázni... 

Ha mégsem akarod megkockáztatni a bábeli zűrzavart a következő utazásodkor, nézd meg ezeket a csoportos utakat, ahol magyar idegenvezető segít az eligazodásban. 

További utazási inspirációkért, pedig ide kattints

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toptrip.blog.hu/api/trackback/id/tr268638714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása