TOPTRIP

Piknikeznél Skóciában? Vigyél magaddal piknik inast!

2016. április 28. - toptrip

Az alufóliába csomagolt, papírzsebkendőbe ragadt szendvicsek ideje leáldozott. Skóciában a "glampingeken", piknik inas szolgálja fel a füstölt lazacot és pezsgőt.

Mit szólnál egy személyi inashoz a piknikezéshez?

3a710cd4bfc56a95f2effd8741682f0d.png

Skóciában ez is lehetséges. A nemzeti turisztikai hivatal és egy helyi utazási iroda vállalkozása két skóciai helyszínen is lehetővé teszi, hogy luxus körülmények között ehessük meg az otthonról hozott szalámis zsemlét. A drámai hegyek és mély tavak mellett a „picnic butler” olyan eldugott helyekre csábít, amit egyénileg, és főleg helyismeret nélkül nem találnánk meg. 

A piknik helyi termékekből áll, kicsit segítve a vidék gazdasági növekedését. Bár lazacból és friss füstölt halból egy piknik alatt úgysem tudnánk annyit megenni, hogy az megpörgesse az ország gdp-jét. A piknik inas a vendéglátási ismeretek mellett persze tapasztalt vadőr is, aki segít a tűzrakásban, megmutatja a mérges gombákat és az állatokat is jól ismeri. De ha az életünk forog kockán a természet kevésbé lágy ölén, akkor a túlélési technikák tárházát is be tudja mutatni. Ő a skót reneszánsz ember.

A piknik inast "pároknak és családoknak ajánlják, akik a kirándulások során elhagyják a valóság tér-idő dimenzióját, miközben a piknik inas varázslatos helyszínekre viszi őket és megmutatja az erdők titkait és azok színes lakóit." Ez a romantikus reklámszöveg minket meggyőzött. sic.

Az ételek és italok helyi farmerek termékei. Skót füstölt lazac, Caboc krémsajtos bagel, skót burgonyaszirmok, Arran sajt, zabtorta, évszak gyümölcsei, Tunnocks teasütemény és karamellás rúd, mézes süti, skót forrásvíz és egy pohár pezsgő bor jár a romantikus uzsizáshoz.

d1a053960327394cc70b33cd00f5cfd2.png

Felejtsd el a hátizsákos, saras, izzasztó túrázást. A szendvicsekbe végre nem ragad bele a szalvéta, és nem ázik át a paradicsomtól és paprikától.  Eljött a glamping ideje! (glamour kemping – a szerk).

A piknik inast Jack Blacknek hívják. A szakmájának a szeretete és a vendégek fizetőképes keresete miatt a világ számos lenyűgöző messzi helyére eljutott már. Megmászta a Mount Everest, a Kilimandzsárót és a Ben Nevist, dolgozott vadőrként Kenyában, és segített kínai menekültek Nepálba jutásán is a hegyeken keresztül, megmenekült egy vad medvétől Kanadában. Ma ő Skócia egyetlen piknik inasa, amire borzalmasan büszke és, amit óriási kihívásnak tart. „Skócia lélegzetelálló tájai, természeti kincsei kiváló lehetőséget biztosítanak a kiránduláshoz, a vadélet felfedezéséhez és a piknikezéshez. Örülök, hogy a látogatók nyaralásának én is része lehetek, és olyan élményt adhatok nekik, amire életük végéig emlékezni fognak.” – mondta.  

scotland_butler.jpg

Előfoglalni érdemes, mert a piknik inas nagyon népszerű.

Az ára 75 angol fonttól kezdődik. Ha ott szeretnénk éjszakázni, és miért ne szeretnénk, akkor egy hétvégi kiruccanás egy két hálószobás erdei házban 255 fonttól már elérhető

Skót inspirációkat itt találsz, ha a nemrég megtalált Loch ness-i szörnyről olvasnál, ide kattints. Repülőjegyeket ezen az oldalon foglalhatsz Glasgow-ba vagy Edinburgh-ba.

Forrás 

A bejegyzés trackback címe:

https://toptrip.blog.hu/api/trackback/id/tr138669162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása