TOPTRIP

Egy legendás fotó története

2016. július 29. - toptrip

Van valami megmagyarázhatatlanul gyönyörű és egyben félelmetes azon a képen, amin egy nő a New yorki Chrysler épület fémes vízköpő sasszobrának a fején áll több száz méter magasan.

phphhke8rpm.jpg Lucinda Grange

A geometrikus mintás ruhában pózoló hölgy Lucinda Grange, akinek habár van tériszonya, egy fotó kedvéért képes sok mindent megtenni. Se biztosító kötél, se kapaszkodó nem tartotta vissza, csupán a szerencsének és elhivatottságának köszönheti, hogy nem lett katasztrófa a kép készítésekor.

A Chrysler épület New York egyik klasszikus felhőkarcolója, az art deco építészet egyik legszebb  példánya, amelyben irodák találhatóak. Nincs kilátója, a turisták nem látogathatják, nem úgy, mint ezeket a felhőkarcolókat, amikről korábban írtunk már.

Lucinda kétszer is járt az épületben, a második látogatásakor készült a tenyérizzasztó kép. Azért viselt hosszú ruhát, mert a lába eltört és a lábsínt el kellett valamivel takarni. Az épületbe bejutni csak úgy lehet, hogy valamelyik irodába megbeszélt időpontra megy valaki. Ő és egy barátja egy fogorvoshoz jelentkezett be, miután a barátnak ínygyulladása volt. Ha már úgyis ott jártak, a vizsgálat után fogták magukat és a lépcsőkön felmentek a sas vízköpőig, ami törött lábbal nem volt egyszerű feladat. Mindent egy képért, mondják a profi fotósok. 

Az adrenalin már a tetőfokára hágott, amikor Lucinda kilépett a kis teraszra, majd onnan felkapaszkodott a fémes, íves párkányra és kilépett a sas fejére. Merész vállalkozás ez több száz méter magasan, miközben fúj a szél, ami bármikor irányt és erőt válthat és ráadásul az egyik lábadat nem érzed. Az érzés katartikus lehetett a végén, amit a kép remekül tükröz. 

258e6dee6-web_gallery.jpegLucinda Grange

Utazz Te is New York-ba és készíts hasonló fotókat! Na jó, inkább csak azt ajánljuk, hogy alulról fényképezd a Chrysler épületet vagy bármelyik másik felhőkarcolót.

Utazási inspirációkból sosem elég, ezen a linken érdekességeket találsz még az utazásokról. Repülőjegyeket itt érdemes nézned.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toptrip.blog.hu/api/trackback/id/tr638921922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása