TOPTRIP

Miért menjünk Mexikóba?

2016. október 12. - toptrip

Spanyol, Észak-amerikai és tradícionális mexikói kulturák keveredése teszi ezt az országot ideális úticéllá. A világ egyik legszínesebb pezsgő országa az egyik legjobb konyhával is bír. Ha a maja emlékek, a fergeteges karneválok és a tenger türkizkékje nem lenne elegendő indok a csomagolásra, ne felejtsük el az azték romokat és buja dzsungeleket, a földalatti tavakat és a luxus hoteleket.

Mexikóban mindenki megtalálja a számításait. Kedvcsinálónak összegyüjtöttünk a fentieken kívül néhány indokot, hogy miért utazz Mexikóba:

top-4-places-mexico_jpg_znxvnf.jpg

 

  1. Kaja

Sorolni is hosszú lenne mennyi étel származik Mexikóból. A burritót, a nachost, a tacot, a quesidallát ott érdemes megkóstolni, ahol azt kitalálták. És ezek csak a klasszikusok. Minden régiónak megvan a maga egyedi ízvilága. A filléres helyektől a méregdrága éttermeken át minden pénztárcának lesz megfelelő étterem vagy legalább egy utcai bódé. Az erős szósszal azért elsőre csak óvatosan, jobban csíp, mint az Erős Pista!

 column2.jpg

 

  1. Színek

Az egész ország olyan, mint egy hatalmas szivárvány. A sokszínűség megmutatkozik a különböző emberekben, akik általánosságban nagyon kedvesek. A kolóniális időket idéző épületek és tengerparti városok megannyi színben pompáznak. A díszítés a házakon, a kerámiák, a ruhák mind rikítanak és boldogabbá teszik az embert. Érdemes a bőröndbe néhány vidámabb ruhadarabot is bepakolni, vagy tudod mit? Majd a helyi piacokon úgyis bevásárolsz!

 10420038956_352456482b_b.jpg 

  1. Emberek

A világ legbarátságosabb nemzetei között Mexikó. Lazák, kedvesek és mindig mosolyognak. Sokan a „manana” életérést folytatják, vagyis „Ej ráérünk arra még…”.

 mexico-dancers.jpg

 

  1. Tengerpartok

Ilyen tiszta és képeslap-szerű strandokat nem sok helyen láttunk korábban. A homokos partok mellett luxus szállodák sorakoznak, mint Acapulcoban, de akár eldugott öblökben vagy a Yucatán félszigeten ősi romok tövében is pancsolhatsz. Napvédő faktorból a legmagasabbat ajánljuk.  


31806.png

 

  1. Történelem

Az ősi történelem és az archeológia iránt fogékonyak számára Mexikó kötelező úti cél. Lépten nyomon történelmi emlékekbe botlunk. A remek állapotban megmaradt ókori városok sokaknak a bakancslistáján szerepelnek. Ilyen Teotihuacan vagy Chichen Itza.

teotihuacan.jpg

 201507-mexico-city.jpg

 

  1. Kávé

Ha szereted a jó kávét, akkor Mexikóban sem lesz hiány a koffein pótlásával. Itt van a világ 8. legnagyobb kávé termelése. Mexikóvárosban remek és olcsó kávézókat találsz majd!  

 mexico-coffee1.png

 

  1. Zene

Legyen szó komolyzenei koncertről egy hangversenyteremben a fővárosban vagy épp egy kis éjszakai mariachi muzsikáról egy hangulatos étteremben, netán dübörgő basszusról Cancun egyik tengerparti megaklubjában Mexikó remek választás a zenekedvelőknek. Ha a helyi buszon utazzunk ne lepődjünk meg ha valaki gitározni kezd mellettünk. Csak mert épp úgy volt kedve.

 42-15537385-1680x1050.jpg

 

  1. Kultúra

A mexikói kultúra nagyon sokszínű. Az őslakók szokásait és hiedelmeit a mai napig tartják a mexikóiak. A városok főterein népi bemutatót tartanak, kézműves holmikat árulnak. A mexikói birkózások nagyon látványosak, a kakasviadalok szintén, bár nem gyenge idegzetűeknek ajánlott.

 ebda04ae5d0f6ed5f11ff6919088eddd.jpg

 

  1. Fieszták

A helyieknek nincs mindig szüksége egy hivatalos alkalomra, hogy ünnepeljenek. Olyan, mintha az életet ünnepelnék minden nap a sok színes felvonulásal, tűzijátékkal, tánccal és utcai bulizással. Halottak napján a temetőkben pikniket csapnak a holtak tiszteletére, de a függetlenségi naptól a betlehemi királyok napjáig szinte minden héten találnak alkalmat egy kis tequilás koccintásra.

186-fiesta-mexico_s02.jpg

 

Tehát irány Mexikó! Repülőjegyeket és hotelt itt érdemes keresned. Ha egyedül nem mersz nekivágni, szervezetten is útnak indulhatsz, hogy felfedezd az Azték Mexikót és nyaralj Acapulcoban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toptrip.blog.hu/api/trackback/id/tr8011764173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása