TOPTRIP

Már miniváros is van a Google Street View-n

2016. február 01. - toptrip

Végre online is újra élhetjük gyerekkori vágyainkat a terepasztalon. Mi lehetünk a vonatok, buszok, sőt repülők irányítói akár a nap 24 órájában. A legjobb, hogy ehhez nem kell órákat pepecselni a makettek elkészítésével, de még egy hatalmas szobára sincs szükség, ahol felépítjük a mini városunkat. A Google bekamerázta a világ legnagyobb makett vasúthálózatát a hamburgi Miniatur Wunderlandet.

screen_shot_2016-01-06_at_12_56_45_pm.png

13 kilométernyi vasútvonal, több mint 200 000 apró lakos és számos német és amerikai város található az interaktív múzeumban. Még egy teljes egészében üzemelő makett repülőtér is van, ahol a repülőgépek valóban elszállnak a felhők közé.

A Google Street View kamerái andalogtak már romantikus városokban, gondoláztak Velencében, tevegeltek a sivatagban vagy épp hómobilon szelték a kanadai havas lejtőket. A makettvárosban ezek a kamerák nem fértek volna be az aprócska utcákba, így speciális mini kamerákat gyártottak, amiket aprócska járművekre szereltek, hogy a városka törpe részleteit is be tudják mutatni.

A városnézést érdemes Knuffingenben kezdeni, amely egy hangulatos német település. Kár, hogy nem létezik a valóságban a 10 000 lakosú minipolisz, ahol a zöldségpiac, a főtér, a kis templom is felfedezhető a Google borsószemnyi kameráin keresztül. A helyi tűzoltók szaporán rohannak egy égő házhoz, amely óránként többször is lángokba áll.

screen_shot_2016-01-08_at_2_06_46_pm.png

A valódi helyek közül betekinthetünk a hamburgi stadionba is, ahol több ezer szurkoló drukkolását nézhetjük, vagy mehetünk sörözni az Oktoberfestre,  megcsodálhatjuk a bajorországi Neuschwanstein Kastélyt, de akár lecsúszhatunk a szomszédos osztrák Alpok egyik sípályáján is.Több ezer városlakó mindennapi zűrzavaros életébe kukkanthatunk be, látunk szerelmeseket, a városháza lépcsőjén házasodókat, a folyóba fulladt férfit vizsgáló halottkémeket, parasztokat akik seprűnyélen lovagolnak, mélytengeri halászokat, háziállatokat, de akár részt vehetünk DJ Bobo koncertjén is.

A tengerentúlon a Grand Canyon lélegzetelállító sziklái között barangolhatunk, vagy végig nézhetjük a las vegasi éjszakai forgatagot miután meglestük az amerikai elnökök kifaragott szobrait a Rushmore hegyen.

screen_shot_2016-01-06_at_12_59_34_pm.png

A weboldal segítségével olyan apró részletek is előkerülnek, amiket a helyszínen élőben nézve nem vennék észre. A hamburgi múzeumban természetesen egy StreetView kisautó is bekerült a terepasztalra.

Hasonló, de kisebb és kamerák nélküli kisvárost akár Budapesten is láthatunk a Miniverzumban.

A terepasztalt innen éred el! 

A bejegyzés trackback címe:

https://toptrip.blog.hu/api/trackback/id/tr658366678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása