TOPTRIP

Éjszakai síelés Alaszkában kicsit másképp

2016. február 02. - toptrip

A világ legkiválóbb sízői valami nagyon vakmerő és látványos dolgot követtek el. Az éjszaka leple alatt síelték be Brit Columbia és Alaszka hegyeit. Ez még nem lenne olyan nagy őrület, de mindezt szűzhóban és nem kiépített sípályán tették farkasordító hidegben.

A nappali fényár után az éjszaka leple gyorsan csapott le a kanadai völgy hópalástjára. A fehér pályákat mosogatógép nagyságú lámpákkal világították szivárványszínűre. A kellékeket, fényeket, kábeleket helikopterekkel kellett ide szállítani, hogy az éjszaka leple alatt a mínuszokban felvehessék a szabadsízők jeleneteit. A síbajnokok olyan ruhát kaptak, amelyeken közel 8000 LED lámpa világított. Suhanó angyalként repültek az ugratók felett, majd zuhantak a mélybe a sűrű és puha hókupacok kellős közepébe. Az Észak-amerikai sípályák pszichedelikus transzba estek, ahogy megindult az éjszakai síelés.

 

 

Síelni Alaszkában hatalmas élmény. Az állam óriási területen helyezkedik el, sok hegy csak helikopterrel érhető el. Ezek a pályák középhaladó és haladó sízők és snowboardosoknak ajánlottak. Reggel felvisz a helikopter a hegy tetejére, ott kiugrasz belőle léccel együtt és lecsúszol a hegy aljába. Szűzhó, természetes ugratók, adrenalin dömping. Vannak persze hagyományos síterepek is. A legismertebb Alveskaban, Anchorage mellett található. Hóból nincs hiány, évente 16,5 méter hó esik, de volt már példa 28 méternyi hóra is. Az időjárás néha kegyetlen tud lenni, de akár az északi fényt is megleshetjük innen.


A film egyébként a Philip’s tavalyi reklámja, amelyben a hangulatvilágítós tévéjüket népszerűsítették. Idén a havas táj helyett a stáb az amerikai kanyonfölre látogatott el. A sílécek helyet pedig biciklikkel festették fényesre Utah szikláit és Oregon buja erdőit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toptrip.blog.hu/api/trackback/id/tr298366734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása