TOPTRIP

A fények fesztiválja volt Londonban

2016. február 12. - toptrip

A téli szürkeséget és borús időt a színek és fények váltották fel Londonban a Lumiere fesztiválon.

A fesztiválon újra képzelték London városi képét és építészetét, amely során 30 fénnyel kapcsolatos műalkotást mutattak be a város négy negyedében. A King’s Cross, a Mayfair, a Westend és a Westminster környékét alakították át csillogó játszóterekké.

44376lumierelondon_matthewandrews2016.jpg

Fényárba borultak a régi és az új nevezetességek, amelyeket a hétvégén gyalogosan lehetett felfedezni. A Westminster apátság egyik kapuját popart stílusban festették meg, a Traffalgar téren a szökőkútban világító műanyag palackok úsztak.

the_light_of_the_spirit_patrice_warrener_lumiere_london_2016_produced_by_artichoke_supported_by_the_mayor_of_london_image_matthew_andrews_1.jpg

44685lumierelondon_matthewandrews2016.jpg

A Tower varjúi is biztos meglepődtek, amikor berepültek a neoncsöves madáretetőbe. A világító padok a parkban nem csak a fesztivál ideje alatt lennének hasznosak, hanem az esti olvasáshoz is elengedhetetlenek.

44148lumierelondon_matthewandrews2016.jpg

Az egyik ikonikus londoni telefonfülkébe egy akvárium került, a szomszédos park fáit és virágait pedig fénycsövekből és LED szirmokból építették meg. A parkban játszó kutyákra sem kellett szájkosarat tenni, a póráz helyett az elektromos kábelek tartották őket a neoncsontokhoz közel. Az utazók című installáció a házak fölött szálló világító testekkel és a kéményen ülő alakokkal szürreális élményt nyújthattak Londonban.

aquarium_benedetto_bufalino_benoit_deseille_lumiere_durham_2013_produced_by_artichoke_photo_by_matthew_andrews.jpg

neon_dogs_deepa_mann_kler_lumiere_produced_in_derry-londonderry_by_artichoke_photo_chris_hill.jpg

44292lumierelondon_matthewandrews2016.jpg

A Lumiere fesztivált először Durham egyetemi városában rendezték meg 2009-ben, amit azóta ott kétévente tartanak.

Fotók:#LumiereLDN

 

 

 

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://toptrip.blog.hu/api/trackback/id/tr938366708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása