TOPTRIP

Disney zarándoklat

2016. február 15. - toptrip

Néha a Walt Disney stúdió animátorai is felcsapják a nagy útikönyveket és olyan helyek után kutatnak, amelyek megfelelőek lesznek majd a hercegnőknek és hercegeknek a rajzfilmekben. Összegyűjtöttük a mesék palotáinak valós helyszíneit. 

Jégvarázs

Jukkasjärviban épült meg a világ első jéghotele 1990-ben. A svéd Icehotel minden év decemberétől áprilisig fogadja a vendégeket és minden hóból és jégtömbökből készült. A szobák fagypont alatt vannak, de a bárban fel lehet melegedni vagy a jégkápolnában házasságot kötni. Quebec városában, Kanadában is van jéghotel, a Hotel de Glace-t. Idén március végéig lehet ott élvezni a jeges vendégszeretetet.

 frozen2.jpg

frozen.jpgjegvarazs1.jpg

 

Aladdin

A mese Agraba városában zajlik. A szultán palotája emlékeztethet az indiai Agraban található Taj Mahalra.

 aladdin.jpgtajmahal1.jpg

 

Aranyhaj

Az Aranyhajban szereplő kastély inspirációját a Mont Saint-Michel szigete adhatta Normandiában. A szigeten bencés apátság, kolostor és egy apró falu is található, amit egész évben lehet látogatni. A világörökség része. Apálykor szárazföldön is elérhető a kontinenstől 1 km-re található sziget, dagálykor azonban valódi szigetként működik.tangled.jpg

 

 

A kis hableány

Erik kastélya lehet, hogy a Genfi tónál van, Svájcban. A Chateu de Chillion a 12. században épült

kishableany.jpgkishableany5.jpg

 

Hófehérke

A spanyolországi Segoviában található kastély lehetett a királynő kastélya a Hófehérkében.

hofeherke.jpghofeherke3_fernando_de_anontio.jpg Fotó: Fernando de Anontio

 

Csipkerózsika 

A királyi kastély mása Bajorországban, Németországban a Neuschwanstein kastély.

csipkerozsika.jpgcsipkerozsika2_flickr_rob_faulkner.jpgFotó: Softeis

Atlantis

Az Atlantis animációs film helyszínei valós és a fantáziaszülte helyek kombinációjából épült. Részletek fedezhetőek fel Angkor Wat-ból Kambodzsában, de vannak maja és indián építészeti elemek is.

 atlantis.jpgatlantis2_flickr_christian_haugen.jpgFotó: Flickr/Christian Haugen

Eszeveszett birodalom

Pacha faluja a perui világörökség helyszíne Machu Picchu. Az ősi városba Cuscoból juthatunk el pár óra alatt vonattal. A film egyik szereplője, a fiatal császárt Kuzkónak hívják.

emperor.jpgmachupicchu.jpgemperor2_flickr_bruce_tuten.jpgFotó: Flickr/Bruce Tuten

 

 

A Szépség és a Szörnyeteg

A barokk stílusú Chateau De Chambord kastély Loir-Et-Cher-ben, Franciaországban található. Amíg Bellenek nem sikerül az átkot feloldania, a kastély sötét és félelmetes hely marad.

 szepseg_es_szornyeteg3.jpg

A főhős falujának főterét az francia Elzász régió építészete inspirálta.

 szepseg_es_szornyeteg4.jpg

 

Merida, a bátor

A filmbeli királyi kastély, a Dunnottar kastély Stonehaven-ben, Skóciában található. A mese remek országimázs filmként is működik, hiszen a készítők egy skóciai látogatás után döntöttek arról, hogy Merida kalandjait itt zajlanak majd.

 brave.jpg merida.jpgmerida2.jpg

Forrás 

A bejegyzés trackback címe:

https://toptrip.blog.hu/api/trackback/id/tr478366562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása