TOPTRIP

9 nem unalmas biztonsági videó

2016. március 04. - toptrip

A biztonság az elsődleges amikor repülünk, ezt tudjuk. Viszont nem árt, ha az utazó végig is nézi ezeket a biztonsági filmeket és nem az utolsó sms-eit küldi el vagy már bőszen alszik. A légitársaságok kreatívjai az utóbbi években egyre bátrabbak és különleges filmeket készítenek. Ezek a kedvenceink. A listából kihagytuk az Air New Zealand videóit, mert azok annyira jók, hogy egy külön bejegyzést is megérdemelnek. Képtalálat a következőre: „airplane safety video”  

  1. Quantas

Barátságos ausztrálok és lélegzetelállító helyszínek szerepelnek a Quantas légitársaság 2016 februártól futó új biztonsági filmjében. Az ország eldugott helyeit mutatják be kreatív képtársításokkal, úgy hogy közben egy darab repülőt nem látunk. Egy vízesésnél sziklán csúszik le egy lány, mintha a vészcsúszdát használnál, a dohányzás tiltását egy havas táj halfüstölőjénél látjuk, az oxigénmaszkok egy kortárs kiállítás darabjai, de van itt birkapásztor, kamionsofőr, aboriginal kisfiú és vizes pólós lány is. A videó részletes elemzését itt találod. 

 

 

  1. Virgin America

Egy falat zenés színház, egy falat Glee és hatalmas adag pop. A videót Jon M. Chu rendezte(A Step Up 2 film és Justin Bieber videóklippjei is a nevéhez fűződnek). A zenés klippben az amerikai „Szombat esti láz” és American Idol tévéshowk versenyzői is feltűnnek.

 

 

 

  1. Thomson Airways

Te mi leszel ha nagy leszel? Stewardess vagy pilóta? A pályaválasztási videó segíthet a gyerekeknek, hogy eldöntsék mivel fogják majd a pénzt keresni. A hét édes kisgyerek varázslatosan gügyögi el a legfontosabb biztonsági jellemzőket. A cukifaktor kirobban a videóban, amellyel valószínűleg a családosokat célozta meg a charter légitársaság.

 

 

Gyerekek szerepelnek az Air Arabia légitársaság filmjében is.  De valahogy ez annyira nem sült el jól, ahogy a török Pegasus légitársaságé sem. 

 

  1. Pegasus Airlines

A Marvel és Disney képregény szuperhősei is a török diszkont légitársaság Boeing 77-800-as gépének fedélzetén utaznak. Egy lelkes kisfiút számos meglepetés ér, amikor kedvenc karaktereit fedezi fel a gépen: Ironman, Captain Amerika, Thor. Kiemelkednek a képregényes grafikák.

 

 

 

  1. Air France

Divat, stílus, légies könnyedség  a francia légitársaság aktuális videójában. A francia akcentus, a pasztell színek és a tökéletes styling olyan mintha a Champs Elyseen egy makaront majszolnánk. A profi táncosokat elnézve a repülésnek valóban ilyen habkönnyű álomnak kéne lennie.

 

 

 

  1. United Airlines

A biztonság globális ebben a filmben. Az amerikai társaság néhány desztinációját mutatják be a videóban. A kapitány egy párizsi kávézóban instruál, egy sztyuvi New York Cityből taxival megy ki a newarki bázis reptérre és a taxisnak magyarázza, hogy milyen fontos a biztonsági öv, Tokióban origami repülő hajtogatás van, Las Vegasban a vészkijáratokat szemléltetik, az Alpokban a légnyomás csökkenése esetén a síliftből jönnek elő a maszkok, a tűzhányoknak sem szabad füstölnie derül ki az olasz jelenetből.  

 

 

  1. Iceland Air

Irány a lélegzetelállító táj egy kaland túrán Izlandon. A sarki fény, a havas hegyek, a sziklákról vízbe ugrás, a túrázás, kajakozás és kempingezés mind össze lett sűrítve ebben a pár percben. Nyugis hangulat és remek országimázs a nemzeti légitársaságnak. 

 

  1. Delta

A Delta nem aprózta el, hogyan tudna vírusvideót készíteni. Olyat, amit mindenki továbbít, megoszt és beszél róla. A közösségi média celebjei mind megjelennek a 2015 májusban bemutatott videóban. Ez lett az internet legbiztonságosabb videója. A mémek közül itt van a jeges vizes őrület, a Twerking, a Charlie megharapta az ujjamat video, a takarító macska, a dupla szivárványos fickó, az idegesítő narancs, a lassított felvételes srácok, táncoló babák, a mentos és kóla robbanás. Eddig 9,5 millión látták.

 

 

Hasonló stílusú a Delta korábbi filmje, ahol a 80-as évek volt a tematika. 

 

 

  1. Quatar

2015 december végén mutatták be a közel-keleti társaság videóját, amit az FC Barcelonával készítettek. A légiutas kísérő egy foci közvetítést csinál. A focisták minden poénban benne vannak, a rajongók sikítanak, akiknek persze kell az oxigén maszk emiatt. A 11-esnél a védők a biztonsági pozíciót veszik fel, így gól lesz a rúgásból.

 

Ha ennyi videó végignézése után még mindig nem tudod mit kell tenni a gépen a biztonságos repülésért, akkor inkább busszal vágj neki az utazásnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://toptrip.blog.hu/api/trackback/id/tr858366758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása