TOPTRIP

Virtuális helyszínek a valóságban

2016. május 16. - toptrip

Konzol-nyaralás. Utazz a kedvenc számítógépes játékaid helyszínére. Autósüldözés, bombakeresés, golfozás és szörnyek levadászása virtuálisan és a valóságban.

project_gotham_racing_edinburgh_1.jpg

 

Habár a hideg napoknak már vége és a legtöbben inkább a természetbe mennek, minthogy otthon a számítógép előtt nyomkodják a joystickot. Mi lenne, ha a virtuális videós játékok helyszínét a valóságban is meg tudnánk nézni? Ha látnánk azokat a lélegzetelálló utakat, ahol az autós-üldözős versenyek vannak vagy megkeresnénk azokat a régi kastélyokat, ahol bombákat rejtettek el?

call_of_duty_stonehaven.jpg

Egy új turisztikai trend van kialakulóban, amit „konzol-nyaralásként” definiálnak a szakemberek. A játékosok azokat a helyszíneket akarják felkeresni, ahol a kedvenc videó játékuk játszódik. A virtuális tájakat a valóságban akarják megnézni.

A valóságszerű ultra HD felbontású monitor és tablet helyet még jobb minőségben lehet a pixel-helyszíneket felkeresni.

A filmturizmus, ahol a látogatók a filmekből szereplő helyeket keresik fel, nem újdonság. Eddig a videójátékok helyszínei kimaradtak a turisztikai kínálatból, de már vannak olyan külföldi utazási irodák, amelyek erre is specializálódnak.


Skócia számos videójátékban szerepel; a Grand Theft Autoban Forth Bridges és más helyszínek is felismerhetőek. A Call of Duty: Ghosts játékban Stonehavent és a Dunnottar kastélyt lehet bejárni, a Tomb Raider III-ban a Loch Ness tónál lehet Lara Crafttal ugrálni. A Project Gotham Racing 2-ben Edinburgh utcáin megy a versenyzés, de van skót pálya a Tiger Woods PGA Tour golfos szimulációs játékban is.

 

Amellett, hogy a skót helyszínek inspirálták ezeket a játékokat, a konzolok rajongói messzi országokból érkeznek ide, hogy megnézzék, hol fejlesztik ezeket a videójátékokat. Talán nem tudnak túl jutni egy pályán és a fejlesztők tanácsaira kíváncsiak… Dundeeban számítógépes játékokat fejlesztő nagyvállalatok és tervező stúdiók vannak.

grand_theft_auto_forth_bridges.jpg

Az Abertay Egyetemen külön tanszéke van a videójáték fejlesztésnek. Itt született meg a Lemmingek és a Grand Theft Auto ötlete is. Edinburgh-ban található a Rockstar North vállalat, amely a Grand Theft Auto sorozat fejlesztésével foglalkozik. Sokan ellátogatnak az irodához is, hogy egy fotót készítsenek a cégérnél a Holyrood Road-on. A játék fanatikusai értékelik az ilyeneket.

103446-dunnottar-castle-near-stonehaven-in-aberdeenshire-in-warmer-times.jpg
A játékfejlesztés és tervezés fontos szerepet tölt idén be Skóciában, ugyanis 2016 az innováció, építészet és design éve. Óriási videójáték fesztivált is szerveznek idén. További információ itt.

Ha Skóciába szeretnél utazni, további inspirációt itt találsz, ezt a körutazást ajánljuk neked szeptemberre. Nessieről a Loch ness-i szörnyről itt írtunk korábban, a piknik inasról pedig itt olvashatsz.

Ha kedvet kaptál az utazáshoz Skóciába, vagy a világ más részeire, repülőjegyeket itt tudsz keresni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://toptrip.blog.hu/api/trackback/id/tr758706616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása